Speelschema WK 2019

WK 2019
WK 2019

Het Nederlands Elftal is in poule E terecht gekomen voor het WK 2019. Benieuwd naar het speelschema WK 2019? Het volledige speelschema WK 2019 vind je hier.

In Poule E speelt het team van bondscoach Sarina Wiegman tegen Canada, Nieuw-Zeeland en Kameroen. Meer weten over de poule? Daarnaast kan ook ons artikel over de loting lezen.

Nieuw-Zeeland – Nederland

De eerste wedstrijd voor Nederland staat gepland op dinsdag 11 juni. Om 15:00 uur trappen de Oranjeleeuwinnen af tegen Nieuw-Zeeland. De wedstrijd wordt gespeeld in Le Havre; vanuit Utrecht is dit ongeveer 6 uur met de auto rijden!

Nederland – Kameroen

De tweede wedstrijd voor Nederland vindt plaats op zaterdag 15 juni. Om 18:00 begint de wedstrijd tegen Kameroen; de nummer 46 van de wereldranglijst, maar het kan alsnog een lastige wedstrijd worden. De wedstrijd wordt gespeeld in Valenciennes; vanuit Utrecht is dit maar 3 uurtjes met de auto rijden!

Nederland – Canada

De laatste poulefase staat gepland op donderdag 20 juni. Deze wedstrijd vindt in Reims plaats tegen Canada. Op papier is Canada de sterkste ploeg uit de poule, dus dat belooft een leuke wedstrijd te worden. Vanuit Utrecht is het ongeveer 4,5 uur rijden naar Reims!

Speelschema WK 2019

Bovenstaande wedstrijden vinden plaats tussen 11 en 20 juni. Na 20 juni weten we dus meer over het verdere verloop van het toernooi. Ben je nou benieuwd naar het volledige speelschema van het WK 2019? Daarvoor kan je hier klikken.