WK 2019

Het WK 2019 staat voor de deur. Onze Oranjeleeuwinnen zijn er bij! Ben je benieuwd naar de poule van Oranje? Of wil je alle wedstrijden uit de poulefase WK 2019 vinden van het team van Sarina Wiegman?

Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot het toernooi gaat beginnen. We hebben goede hoop op een positieve afloop. 

Op www.voetballeeuwinnen.nl kan je alle informatie over het WK 2019 vinden. Op deze website kan je met name informatie vinden over het Nederlands Vrouwenelftal. Je kan bijvoorbeeld de volledige selectie bekijken. Wil je meer weten over Lieke Martens? Of over Danielle van de Donk? Dankzij onze website is dat mogelijk!

Gedurende het WK zullen wij ook dagelijks verslag uitbrengen. We analyseren alle wedstrijden van het Nederlands Elftal. Bovendien kan je op onze website het laatste nieuws over het WK 2019 vinden. 

Kwalificatietoernooi

De weg naar het WK 2019 was een lange weg vol met obstakels. Op papier zag de kwalificatiepoule er prima uit. Het enige land van formaat was Noorwegen.

De eerste wedstrijd vond plaats in Groningen en was direct tegen Noorwegen. De wedstrijd was een voorbode voor de gehele kwalificatiereeks; het ging erg moeizaam en stroperig. Pas in de 93e minuut wist Nederland de leiding te nemen; Jackie Groenen verlengde een voorzet van Vivianne Miedema, maar in een eerder stadium had Sari van Veenendaal ook al een penalty gestopt.

Vervolgens werd er met 0-5 van Slowakije gewonnen en werd er met 0-0 gelijkgespeeld tegen Ierland (een flinke domper). Na 3 wedstrijden had het Nederlands Elftal dus 7 punten. Maar, de wedstrijden tegen Noorwegen en Ierland waren beneden niveau. Met name de 0-0 tegen Ierland kwam hard aan bij de speelsters en staf van het Nederlands Elftal.

In 2018 stond de eerste wedstrijd tegen Noord Ierland gepland; in een kolkend Philips Stadion was de uitslag 7-0. Wedstrijden tegen Ierland (0-2 winst) en Noord-Ierland (0-5 winst) waren goede prestaties.

Vervolgens kwam er een overwinning op Slowakije (1-0 winst). Ook dit ging erg moeizaam; pas in de laatste minuten wist Lieke Martens te scoren.
De laatste wedstrijd was de allesbepalende; Nederland moest uit in Noorwegen minstens één punt pakken. Maar, de wedstrijd verliep echter desastreus; de wedstrijd eindigde in 2-1 voor Noorwegen Hierdoor plaatste Noorwegen zich direct voor het WK 2019, terwijl Nederland nog op moest voor de play-offs.

Play-offs; de laatste horde naar het WK 2019

WK 2019
WK 2019

In deze play-offs werd eerst Denemarken overtuigend uitgeschakeld. In Breda werd er met 2-0 gewonnen van Denemarken. Vervolgens werd er in Denemarken ook met 1-2 gewonnen, waardoor de finale van de play-offs bereikt waren.

In de finale stond Zwitserland te wachten; een land dat op papier minder sterk is. De eerste wedstrijd werd in Utrecht gespeeld en werd met 3-0 gewonnen, door doelpunten van Sherida Spitse, Lieke Martens en Vivianne Miedema.
De allesbeslissende wedstrijd vond op 13 november 2018 plaats in Schaffhausen, Zwitserland. Al na 7 minuten pakte Anouk Dekker een rode kaart. Het team rechtte gelukkig de rug (met onder andere een zeer sterke Merel van Dongen) en speelde uiteindelijk met 1-1 gelijk.

HET WK 2019 IS EEN FEIT. DE JACHT GAAT DOOR.