Poulefase WK 2019

De loting op 8 december heeft bepaald dat Nederland in poule E uitkomt. De Oranjeleeuwinnen dienen het tegen twee bekende op te nemen. Bij deze twee landen zat het Nederlands Elftal tijdens het WK 2015 namelijk ook al in de poule. De Poulefase WK 2019 biedt voor het Nederlands Elftal voldoende mogelijkheden.

De teams in Poule E zijn:

  • Nederland
  • Canada
  • Kameroen
  • Nieuw-Zeeland

Benieuwd naar het speelschema van onze helden? Bekijk het volledige speelschema op onze website.

Na het succes op het Europees Kampioenschap van 2017 wordt er veel verwacht van het Nederlands Elftal. Wij hopen vooral dat de zomer van 2019 een waar feest gaat worden. Een feest vol oranjecampings, vol oranjemarsen door verschillende Franse steden en vol enthousiasme. We hopen dat de Nederlandse media alle reden heeft om positief over de dames te schrijven.

We hopen vooral dat het team weer een goede prestatie kan behalen. Wat op dit toernooi als een goede prestatie verondersteld mag worden? De volledige wereldtop is aanwezig, terwijl Nederland op plek 7 van de wereldranglijst staat. Met gunstige tegenstanders in de poulefase kan Nederland zomaar de halve finale bereiken. En wellicht zelfs wel meer….

Poulefase WK 2019
Poulefase WK 2019

Maar, eerst staat de Poulefase WK 2019 voor de deur. Deze poule geeft het Nederlands Elftal wel genoeg mogelijkheden. Canada en Nieuw Zeeland kent het team van Sarina Wiegman nog van het vorige WK.
Kameroen is een volledig nieuwe tegenstander. Het gevaar van een land als Kameroen is dat er een onderschatting op de loer ligt. Het Nederlands Elftal moet deze wedstrijd met de volle 100% concentratie in gaan. Een uitglijder tegen Kameroen mag simpelweg niet gebeuren.