Sinds de zomer van 2017 zijn onze Oranjeleeuwinnen hot. Het team van bondscoach Sarina Wiegman wist namelijk het Europees Kampioenschap te winnen. Dit kampioenschap werd in eigen land gehouden, waardoor het feestje helemaal compleet was.

Deze geweldige prestatie heeft wel het hele verwachtingspatroon veranderd. De Nederlandse voetballiefhebbers verwachten nu dat onze Oranjeleeuwinnen elke wedstrijd makkelijk winnen. Het Nederlands Elftal is goed, maar er zijn sterkere landen. Hopelijk kunnen we op het aankomende WK 2019 weer genieten van onze spelers.

Speelschema WK 2019

Van voetballers naar influencers

De speelsters hebben sinds het EK 2017 te maken met een compleet veranderd leven. Ze zijn uitgegroeid tot bekende Nederlanders. Sponsoren staan in de rij om de spelers te ondersteunen. De media heeft uitgebreide meningen klaar staan over de speelsters. Dergelijke ontwikkelingen zijn compleet nieuw voor alle speelsters. Lieke Martens heeft in meerdere interviews aangegeven dat ze dit moeilijk vond. Gelukkig heeft ook zij haar weg hierin weten te vinden.

Poulefase WK 2019

Onze Oranjeleeuwinnen

De Oranjeleeuwinnen zijn ongekend populair geworden. Dat is absoluut een goede zaak voor het gehele Nederlandse voetbal. De afgelopen jaren hebben de mannelijke voetballers het een beetje af laten weten. Gelukkig waren daar de Nederlandse vrouwen met hun sprankelende, enthousiaste en aanvallende voetbal. Veel mensen kunnen met name de mentaliteit van de speelsters waarderen. Ze gaan de hele wedstrijd op volle kracht door. Die kracht putten ze uit het feit dat ze trots zijn om het shirt van Nederland te mogen dragen.

Selectie WK 2019

Uiteraard kunnen de Nederlandse vrouwen ook zeer goed voetballen. In de afgelopen maanden is gebleken dat elke tegenstander bang was voor onder andere Lieke Martens, Vivianne Miedema en Daniëlle van de Donk. Wij kijken in ieder geval erg uit naar het WK 2019.

Oranjeleeuwinnen
Shanice van de Sanden; één van onze Oranjeleeuwinnen.