Getest: beste keepershandschoenen van 2024

Een goede keeper pakt punten voor zijn/haar ploeg. Een goede keeper moet inmiddels ook goed mee kunnen voetballen. En een goede keeper beschikt over de beste keepershandschoenen. Deze handschoenen zitten als gegoten, bieden de gewenste grip en dragen daarmee aanzienlijk bij aan het pakken van punten. Voor elke keeper met ambities ben ik daarom op zoek gegaan naar de beste varianten van 2024!

5 beste keepershandschoenen van 2024

1. Elite Black Real

De Elite Black Real keepershandschoenen zijn wat mij betreft de beste keepershandschoenen 2024 met goede grip. Deze handschoenen zitten heerlijk, blinken in alle weersomstandigheden uit en bieden de gewenste grip.

Deze grip is onder meer aan de gebruikte materialen te danken. De Elite Black Real zijn van onder meer schuimrubber en een speciaal high-tech materiaal voorzien. De grip is hierdoor magnifiek, terwijl de handschoenen ook nog ademen. Hierdoor heb je als keeper geen last van zwetende handen.

De Elite Black Real zijn dus in alle weersomstandigheden te gebruiken. Ze blinken uit als de bal helemaal droog is, maar ook als de bal vochtig is. Een bijkomend voordeel is dat de polsband en polssluiting geheel naar wens te verstellen zijn. Je laat deze keepershandschoenen hiermee perfect op je pols en hand aansluiten.

Al met al zijn dit de beste keepershandschoenen met een goede grip. Dit is, wat mij betreft, het geval voor elke volwassen keeper. De Elite Black Real worden namelijk in 6 verschillende maten aangeboden: maat 6, maat 7, maat 8, maat 9, maat 10 en maat 11. Verderop in dit artikel bespreek ik nog welke maat je nodig hebt!

2. Reusch Attrakt Silver

De Reusch Attrakt Silver zijn de beste keepershandschoenen voor een kind. Deze handschoenen worden in maat 4 en 5 aangeboden, waardoor deze keepershandschoenen voor elk kind geschikt zijn.

Voor zowel jongens als meisjes zijn de Reusch Attrakt Silver geweldig. Dit komt onder meer door de attractieve kleurstelling. Bij deze keepershandschoenen voor een kind valt de rode buitenkant direct op. In combinatie met de zwarte binnenzijde zorgt dit voor een prachtig geheel.

Met de Reusch Attrakt Silver geniet elk kind van veel voordelen. Zo bieden deze handschoenen de gewenste grip, mede dankzij de foam palm. Deze laag in de handpalm voelt zacht aan, waardoor het voor een kind minder pijnlijk is om een harde bal te stoppen.

De kwaliteit van de Reusch Attrakt Silver is ook prima. De naden zijn bijvoorbeeld extra dik uitgevoerd, waardoor deze keepershandschoenen lang mee gaan. Als klap op de vuurpijl zorgt de elastische klittenbandsluiting voor een perfecte pasvorm. Al met al raad ik deze keepershandschoenen voor een kind van harte aan!

3. Stanno Volare Match

De Stanno Volare Match zijn de beste goedkope keepershandschoenen van 2024. Voor deze keepershandschoenen betaal je net iets meer dan €30. Een geweldige prijs, met name als ik naar de kwaliteit van deze keepershandschoenen kijk. Dit zijn simpelweg keepershandschoenen waar je jarenlang met veel plezier gebruik van gaat maken.

De Stanno Volare Match zijn voor zowel dames als voor heren geschikt. Ze bieden een prima pasvorm aan, zorgen voor de gewenste grip en zien er vrij basic uit. Het is fijn om te zien dat het merk Stanno gewoon voor zwart-witte handschoenen gegaan is. Felgekleurde keepershandschoenen passen immers niet bij elke keeper.

Met de Stanno Volare Match ga je punten pakken voor je team. De keepershandschoenen bieden de gewenste grip en demping, waardoor je ook harde ballen probleemloos tegenhoudt. Dankzij de elastische klittenbandsluiting zitten deze keepershandschoenen direct als gegoten. De stevige vingers voorkomen, bij het maken van een redding, dat je vingers naar achteren klappen. Perfect dus!

Al met al raad ik je de Stanno Volare Match van harte aan. Dankzij de prijs-kwaliteitsverhouding, de samenstelling en het materiaalgebruik zijn dit keepershandschoenen waar je veel plezier aan gaat beleven. Deze keepershandschoenen zijn ook nog in talloze maten te verkrijgen!

4. Elite Star Kids

Ben je op zoek naar geschikte keepershandschoenen voor kinderen? Dan kun je ook naar de Elite Star Kids kijken. Deze kinder keepershandschoenen spreken mij om meerdere redenen aan:

 • Verwijderbare fingersave. Niet elk kind vindt het prettig om keepershandschoenen met fingersave te hebben. Doordat de fingersave in deze handschoenen te verwijderen is, kan je kind dit prima zelf even uitproberen.
 • Dikke foam laag. De Elite Star Kids is van een dikke foam laag voorzien. Dit biedt de gewenste grip én veel demping. Juist door deze demping is het voor je kind mogelijk om harde ballen – zonder pijn – tegen te houden.
 • Verfrissend design. Met de Elite Star Kids steelt je kind direct de show in het voetbalveld. Het verfrissende en kleurrijke design vind ik persoonlijk erg gaaf. Jij ook?
 • Voor elke omstandigheden geschikt. Door de samenstelling en het materiaalgebruik zijn de Elite Star Kids voor elke omstandigheden geschikt. Op een grasveld, op een kunstgrasveld, in de warme zomer en in een forse regenbui.

Weet je kind nog niet zeker of keepen iets voor hem/haar is? Ook dan raad ik je de Elite Star Kids van harte aan. Voor deze keepershandschoenen betaal je nog geen €30! Bijkomend voordeel: deze handschoenen zijn in de maten 3, 4 en 5 te verkrijgen. Ze zijn hierdoor ook voor de jongere keepers uiterst geschikt.

5. Stanno Hardground RFH III

Als laatste raad ik je ook de Stanno Hardground RFH III van harte aan. Deze keepershandschoenen zijn door het merk Stanno van een rubberen patch voorzien. Deze patch versterkt de handpalm, waardoor de klap op je hand een stuk minder is. Deze versterkte handpalm zorgt bovendien voor een aanzienlijk langere levensduur.

Juist hierdoor is de Stanno Hardground RFH III ideaal voor op een kunstgrasveld. Of op een andere harde ondergrond. Wil je ook in de winter de beste prestaties op de mat leggen? Dan heb je deze keepershandschoenen absoluut nodig!

De Stanno Hardground RFH III bieden uiteraard ook de gewenste grip. Dit is onder meer te danken aan de soft foam. Deze foam laag zorgt op zijn beurt voor optimale balcontrole en een feilloos gevoel. Trek je deze keepershandschoenen aan? Dan heb je niet eens het idee dat je keepershandschoenen draagt. Ze sluiten perfect om je handen aan en zitten bijzonder aangenaam.

Voor de Stanno Hardground RFH III betaal je ongeveer €50. Dat is, wat mij betreft, een meer dan prima prijskaartje. Voor ongeveer 50 euro ga je namelijk vrij weinig andere goede keepershandschoenen vinden. Deze keepershandschoenen zijn ook nog eens in 9 maten te verkrijgen!

Waar moeten goede keepershandschoenen aan voldoen?

Goede keepershandschoenen moeten aan belangrijke eisen voldoen:

 • De keepershandschoenen moeten fijn zitten. Als je goede keepershandschoenen aantrekt, moeten ze direct lekker zitten. Merk je vanaf het begin irritaties op? Of knellen de keepershandschoenen? Dan is dat een teken dat je verkeerde keepershandschoenen draagt.
 • De keepershandschoenen moeten veel grip bieden. Uiteraard moet je als keeper volledig op je handschoenen kunnen vertrouwen. Kies daarom altijd voor keepershandschoenen met een goede grip. Dit maakt het eenvoudiger voor je om alle ballen uit het doel te halen. Daarmee wordt het keepen ook een stuk leuker voor je.
 • De keepershandschoenen moeten een elastische klittenbandsluiting hebben. Dankzij zo’n sluiting stel je de keepershandschoenen volledig op je pols af. De handschoenen zitten hierdoor als gegoten en dragen bij aan je keepersprestaties!
 • De keepershandschoenen moeten optimale balcontrole bieden. Hou je met je keepershandschoenen een bal tegen? Dan wil je uiteraard dat je de bal direct klemt. Met de beste koop van 2024 is de kans daarop een heel stuk groter. Deze keepershandschoenen bieden immers een optimale balcontrole.
 • De keepershandschoenen moeten duurzaam zijn. Het is ook zeer wenselijk dat de keepershandschoenen duurzaam zijn. Ze moeten lang mee gaan en moeten – idealiter – perfect functioneren in alle omstandigheden. Denk hierbij aan hoge temperaturen, regen en verschillende ondergronden.
Waar moeten goede keepershandschoenen aan voldoen

Wat is de juiste maat keepershandschoenen?

Het bepalen van de juiste maat van keepershandschoenen is eenvoudig:

Meet je hand

Meet de breedte van je hand: Gebruik een meetlint en meet de breedte van je hand net onder je knokkels, zonder je duim mee te rekenen. Sluit je hand niet, maar houd hem open en plat.

Meet de lengte van je hand: Meet vanaf de top van je middelvinger tot aan de onderkant van je palm.

Maattabel

Met deze metingen kun je in onderstaande maattabel voor keepershandschoenen kijken. Hoewel maten kunnen variëren tussen verschillende merken, is hier een algemene richtlijn:

 • Maat 3 en 4: Voor de jongste keepers van 4 tot 9 jaar oud.
 • Maat 5: Voor jonge keepers van 9 tot 10 jaar oud of met een handbreedte van ongeveer 6,3 tot 6,6 cm.
 • Maat 6: Voor jonge keepers van 10 tot 11 jaar oud of met een handbreedte van ongeveer 6,7 tot 7,1 cm.
 • Maat 7: Geschikt voor oudere kinderen van 12 tot 13 jaar oud of met een handbreedte van ongeveer 7,2 tot 7,8 cm.
 • Maat 8: Voor tieners of kleine volwassen handen met een handbreedte van ongeveer 7,9 tot 8,5 cm.
 • Maat 9: Geschikt voor volwassenen met een handbreedte van ongeveer 8,6 tot 9,2 cm.
 • Maat 10: Voor volwassenen met een handbreedte van ongeveer 9,3 tot 9,9 cm.
 • Maat 11: Geschikt voor volwassenen met een grotere handbreedte van ongeveer 10 tot 10,6 cm.
 • Maat 12: Voor volwassenen met een zeer grote handbreedte van meer dan 10,6 cm.

Pasvorm

Bij het kiezen van de maat is het belangrijk dat de handschoenen niet te strak of te los zitten. Een beetje extra ruimte aan de top van de vingertoppen (ongeveer 1 cm) kan helpen om de impact van de bal te dempen en geeft je meer bewegingsvrijheid. Echter, te veel ruimte kan de controle over de bal verminderen.

Mijn tips voor het vinden van de beste keepershandschoenen in 2024

Mijn tips voor het vinden van de beste keepershandschoenen in 2024

Wil je graag de beste keepershandschoenen van 2024 aanschaffen? Dan raad ik je graag aan om voor één van bovenstaande 5 varianten te kiezen. Om binnen dit aanbod tot de juiste keuze te komen, raad ik je graag aan om deze tips op te volgen.

Kijk goed naar het design van de keepershandschoenen

Bij het design van keepershandschoenen denk je wellicht direct aan de uitstraling. Dat is goed voor te stellen, maar het design speelt voor meerdere zaken een belangrijke rol.

Het design gaat namelijk hand in hand met de pasvorm. Heeft een fabrikant voor keepershandschoenen met fingersave gekozen? Dan merk je dit zowel aan het design als aan de pasvorm. Dit geldt ook voor extra dikke naden of een extra foam laag. Kijk daarom goed naar de algehele samenstelling van de keepershandschoenen.

Geef geld uit aan de beste keepershandschoenen in 2024

Graag raad ik je aan om geld uit te geven aan de beste variant in 2024. Met deze keepershandschoenen geniet je namelijk van 2 voordelen:

 • De keepershandschoenen gaan lang mee. Zolang je handen niet meer (al) te hard groeien, kun je jarenlang doen met je nieuwe keepershandschoenen. Dit is puur aan de gebruikte materialen en afwerking van deze keepershandschoenen te danken.
 • De keepershandschoenen bieden optimale grip en controle. Met keepershandschoenen van een A-merk geniet je van optimale grip en controle. Dit betekent dus dat je met deze keepershandschoenen veel ballen tegen gaat houden. Daarmee ga je punten pakken voor je team!

Kijk goed naar de klittenbandsluiting

Graag raad ik je ook aan om naar de klittenbandsluiting te kijken. Kies sowieso altijd voor keepershandschoenen met een elastische klittenbandsluiting. Dit stelt je in staat om de keepershandschoenen eenvoudig aan- en uit te trekken. Je geniet hierdoor bovendien van een ideale pasvorm; je trekt de keepershandschoenen volledig op de gewenste manier aan.

Kies voor een van bovenstaande varianten

Tot slot raad ik je aan om voor één van bovenstaande keepershandschoenen te kiezen. Deze keepershandschoenen zijn, volgens mijn test, de beste keepershandschoenen van 2024. Daarbij heb ik me dus op zowel keepershandschoenen voor kinderen als voor volwassenen gericht!