Aankomende zomer staat in Frankrijk een groots toernooi gepland; het WK 2019 vrouwenvoetbal. Dit toernooi vindt plaats vanaf vrijdag 7 juni tot en met zondag 7 juli 2019. Zou het Nederlands Elftal op 7 juli in de finale staan? Wie weet..

Sinds de winst van het Europees Kampioenschap in 2017 heeft het Nederlands Vrouwenvoetbal een ongelooflijke groei meegemaakt. Alle speelsters zijn Bekende Nederlanders geworden; ook is er steeds meer media aandacht gekomen. Het WK 2019 belooft ook weer een feestje te worden. Hieronder vind je 5 redenen waarom je naar het WK 2019 zou moeten kijken.

Poulefase WK 2019

Attractief voetbal

Vrouwenvoetbal is over het algemeen attractief. Dat geldt absoluut voor het Nederlands Elftal. Het voetbal is frivool, aanvallend en gedurfd. Hierdoor is het erg leuk om naar het Nederlands Elftal te kijken. Kijk vol genot naar de acties van Lieke Martens, de mooie passjes van Sherida Spitse en de fraaie reddingen van Loes Geurts.

De wil om te winnen

De Nederlandse vrouwen strijden met hun hele leven voor de leeuwin die op hun borst prijkt. Het team is trots om voor hun vaderland te mogen spelen. Dat zie je dan ook in het spel terug; de speelsters zijn trots en tonen een geweldige strijdersmentaliteit.

Speelschema WK 2019

Geen theater

In tegenstelling tot het mannenvoetbal vind je bij de vrouwen geen theater terug. De vrouwen naaien elkaar geen kaarten aan en liggen niet overdreven op de grasmat te rollen. Dit maakt het kijken naar het WK 2019 een stuk leuker.

Selectie WK 2019

Gunstige tijdstippen

Tot slot willen we nog een praktische bijkomstigheid vermelden; de wedstrijden worden in Frankrijk gespeeld. Dit betekent dat de tijdstippen bijzonder gunstig zijn waarop de wedstrijden plaats vinden. Je kan dus heerlijk op bijvoorbeeld zaterdag 20 juni om 18:00 naar de wedstrijd Nederland-Canada kijken.

https://www.instagram.com/p/BrIqnSSFl9J/?utm_source=ig_web_button_share_sheet