Vivianne Miedema

Vivianne Miedema

De Messi van het vrouwenvoetbal, de vrouwelijke Ribéry. Vivianne Miedema krijgt allerlei bijnamen. En dat is terecht ook. Miedema geldt als het grootste talent van Nederland en wellicht zelfs van heel Europa.

Miedema (geboren op 15 juli 1996) begon op vijfjarige leeftijd met voetballen bij HZVV. In 2011 maakte ze de overstap naar Heerenveen. Op 14 (!) jarige leeftijd maakte Miedema haar debuut in het profvoetbal.

In het seizoen 2013/2014 begint het talent van Miedema te ontplooien. Miedema scoort maar liefst 41 doelpunten in 26 wedstrijden. Een unieke prestatie van een fenomeen. Na dit geweldige seizoen werd ze met Oranje onder 19 ook nog even Europees Kampioen. Op dat Europese Kampioenschap werd Miedema tevens topscorer.

Miedema koos na enkele seizoenen in Nederland uiteindelijk voor de Duitse grootmacht Bayern Munchen. Daarmee werd Miedema direct in haar eerste jaar kampioen.Op 26 september 2013 maakte Vivianne Miedema haar debuut in het Nederlands Elftal. Sindsdien staat Miedema garant voor doelpunten in het shirt van Oranje.

Vivianne Miedema Shirt

Heeft u interesse in het kopen van een voetbalshirt van Vivianne Miedema? Lees dan hier alle informatie: Vivianne Miedema shirt.