Speelsteden EK 2017

Speelsteden Europees Kampioenschap Vrouwenvoetbal 2017

Het Europees Kampioenschap Vrouwenvoetbal 2017 wordt in 2017 door Nederland georganiseerd. Aan dit toernooi doen 16 landen mee; er zijn vier poules waarin elk 4 teams aanwezig zijn. Deze teams strijden om de twee felbegeerde bovenste plaatsen. De nummer 1 en de nummer 2 van elke poule gaan door naar de kwartfinale. Dit betekent dat de nummer 1 van poule A (de poule van Nederland) de nummer 2 van poule B zal treffen in de kwartfinale. Gezien het feit dat Duitsland aanwezig is in poule B en hoogstwaarschijnlijk eerste gaat worden, is het voor het Nederlands Elftal belangrijk om eerste te worden.

Het organiseren van een dergelijk groot toernooi is geen gemakkelijke klus. De KNVB moet met veel dingen rekening houden, mede door het feit dat het vrouwenvoetbal steeds populairder wordt in Nederland. Dat betekent logischerwijs dat er meer publiek en meer media op de wedstrijd afkomt. Dat moet allemaal in goede banen geleiden worden, evenals de begeleiding van de 15 overige landen die aan het EK deelnemen.

Europees Kampioenschap vrouwenvoetbal 2017

Europees Kampioenschap vrouwenvoetbal 2017

De speelsteden voor het Europees Kampioenschap Vrouwenvoetbal 2017 zijn de volgende:

  • Utrecht – Stadion Galgenwaard
  • Breda – Rat Verlegh Stadion
  • Enschede – De Grolsch Veste
  • Doetinchem – De Vijverbeg
  • Tilburg – Koning Willem II Stadion
  • Rotterdam – Het Kasteel
  • Deventer – De Adelaarshorst

Openingswedstrijd + Finale

De openingswedstrijd op 16 juli zal afgewerkt worden in het stadion van FC Utrecht. De finale op 6 augustus wordt afgewerkt in het stadion van FC Twente in Enschede.
Alle groepswedstrijden worden gespeeld in Breda, Deventer, Doetinchem, Rotterdam, Tilburg en Utrecht.

Kwartfinales + Halve Finales

De kwartfinales worden afgewerkt in de stadions van NAC (Breda), Go Ahead Eagles (Deventer), Sparta (Rotterdam) en Willem II (Tilburg).
De twee halve finales worden gespeeld in het stadion van NAC (Breda) en FC Twente (Enschede).