Lieke Martens

Lieke Martens

Bent u geïnteresseerd in een Lieke Martens shirt? Lees daar hier alle informatie over: Lieke Martens Shirt.

Lieke Martens (geboren op 16 december 1992) is op het EK 2017 in Nederland uitgegroeid tot dé vedette. Heel Nederland heeft het over Lieke Martens en ze presteert formidabel op dit toernooi. Op het EK vormt Martens een voorhoede met Vivianne Miedema en Shanice van de Sanden.

Na in de jeugd bij RKVV Montagnards en Olympia te hebben gespeeld, maakte Martens op 16 jarige leeftijd de overstap naar Heerenveen. Dit betekende voor Martens haar debuut in het profvoetbal. Dit gebeurde in de zomer van 2009. In de zomer van 2010 deed Martens met onder 19 mee aan het EK. Op dit EK werd Lieke Martens topscorer van het toernooi.

Tevens stapte Martens in die zomer over naar VVV Venlo. Na een jaartje besloot Martens naar het buitenland te vertrekken; Standard Luik was de gelukkige. Na Standard Luik ging Martens naar Duitsland (Duisburg). Daarna speelden ze enkele seizoenen in de ijzersterke Zweedse competitie bij Kopparbergs/Göteborg FC. In de zomer van 2017 tekende  Martens een contract bij de Spaanse topclub FC Barcelona.

Martens doorliep alle jeugdelftallen van de KNVB. Het was al snel duidelijk dat we hier te maken hadden met een uitzonderlijk talent. Ondertussen is Martens één van de dragende spelers van het Nederlands Elftal.

Lieke Martens

Lieke Martens juicht na de 2-1 tegen Belgie. Foto via het instagram account van de Oranjeleeuwinnen.