Jackie Groenen

Jackie Groenen is hoogstwaarschijnlijk de speelster van het Nederlands Elftal waar het meest over te vertellen is. Jackie Groenen bezit naast de Nederlandse nationaliteit ook de Belgische nationaliteit. Zij heeft daardoor in een eerder stadium moeten bepalen voor welk land zij uit wil komen. Gelukkig koos Jackie Groenen voor het Nederlands Elftal.

Al op jonge leeftijd werd duidelijk dat Jackie Groenen zeer veel talent had. Dat talent uitte zich niet alleen in het voetbal; ook in Judo was Jackie Groenen erg bedreven. In deze sport wist ze enkele medailles binnen te slepen, waaronder een bronzen medaille op een Europees Kampioenschap. De kans was groot dat Jackie Groenen naar de Olympische Spelen in Rio de Janerio zou gaan, maar Jackie Groenen besloot om toch volledig voor het voetbal te gaan.

Jackie Groenen begon met voetballen bij GSBW, samen met haar zus Merel Groenen. Vervolgens kwam Jackie Groenen uit voor VV Riel, Wilhemina Boys en SV Rood-wit Veldhoven. In 2011 wist Jackie Groenen de overstap te maken naar SG-Essen-Schönebeck; een club in Duitsland. Overigens maakte haar zus Merel ook de overstap naar deze club.

Uiteindelijk maakte Jackie Groenen al snel de overstap naar FCR 2001 Duisburg; daar speelde ze 32 wedstrijden. Vervolgens maakte ze de overstap naar de Engelse topclub Chelsea. Hier kwam ze 1 seizoen voor uit en vervolgens keerde ze terug naar Duitsland. Momenteel speelt Jackie Groenen nog steeds bij FFC Frankfurt.

Op 22 januari 2016 maakte Groenen haar debuut in het Nederlands Elftal tegen Denemarken.