Goed nieuws over Van der Gragt!

Goed nieuws over Van der Gragt!





Afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Zweden viel Stefanie van der Gragt geblesseerd uit. Gistermiddag heeft bondscoach Sarina Wiegman echter een goed bericht achtergelaten over de verdediger van Ajax: Van der Gragt is fit voor de wedstrijd van morgen tegen Engeland. Al geruime tijd heeft Van der Gragt problemen met haar knie. Meerdere operaties hebben voorlopig het gewenste resultaat behaald. Toch is de knie nog altijd niet 100% stabiel; mede daarom zat de schrik er goed in na de wedstrijd tegen Zweden. Onderzoek wees gelukkig al vrij snel uit dat de blessure mee valt.

Stefanie van der Gragt is dit toernooi in het team gegroeid en speelde tegen Zweden een dijk van een eerste helft. Alle diepe ballen werden onderschept door Van der Gragt (of door Dekker). De eerste helft tegen Zweden was het bewijs dat Sarina Wiegman een goede keus had gemaakt om Van der Gragt in het elftal te brengen. Het nieuws dat Van der Gragt morgen mee kan spelen, is daarom op onze redactie met gejuich ontvangen. De verdediging van Nederland staat morgen hoe dan ook een zware wedstrijd te wachten. De Engelse ploeg gaat zich ingraven en vervolgens loeren op de counter. Dit betekent dat Dekker en Van der Gragt continue geconcentreerd moeten zijn, waarbij met name spits Jodie Taylor niet uit het oog verloren mag worden. Eén moment van verslapping kan al leiden tot een doelpunt van deze gevaarlijke Engelse spits.

 

Lieke Martens en Stefanie van der Gragt hebben plezier op de training. Foto van het instagramaccount van de Oranjeleeuwinnen.