Donderdag 3 augustus: Nederland vs. Engeland

Donderdag 3 augustus: Nederland vs. Engeland
Het Nederlands Elftal gaat donderdag aantreden in haar belangrijkste wedstrijd ooit. Om 20:45 uur wordt er in Enschede afgetrapt tegen de Engelsen. Het doel van deze wedstrijd? Het halen van de finale. Dat zou een waanzinnige stunt zijn voor dit Nederlands Elftal. Voorafgaand aan dit toernooi was het lastig om in te schatten op welk niveau de dames nu zouden zitten. Het is echter een feit dat het niveau in de afgelopen jaren gigantisch gestegen is. Ook voor de wedstrijd tegen de Engelsen liggen er (goede) kansen.

Het Engelse elftal heeft in de poulefase een goede indruk achtergelaten. Met name de 6-0 overwinning op Schotland was het bewijs dat de Engelsen een goed team hebben. Met name Jodie Taylor is een absolute topspeelster. De spits van Engeland heeft het net al 5 keer gevonden in dit toernooi. Ook in de kwartfinale tegen Frankrijk maakte de spits het enige doelpunt van de wedstrijd.

Voor de wedstrijd van aanstaande donderdag is middenvelder Jill Scott geschorst. Deze speelsters is het slot voor de verdediging en dit gemis zullen de Engelsen hoe dan ook gaan voelen. Ook de eerste keeper Bardsley viel gister geblesseerd uit; het is maar de vraag of zij de wedstrijd van aanstaande donderdag kan gaan spelen.

Fitheid

In deze fase van het toernooi gaat het ook aankomen op de fitheid van de speelsters. Hoe fit zijn de speelsters? De fitheid zit bij het Nederlands Elftal zeker weten goed. Het levende bewijs daarvoor is middenvelder Danielle van de Donk. Afgelopen zaterdag tegen Zweden was Van de Donk één van de meest actieve spelers. Helaas hebben we niet de exacte statistieken, maar wij kunnen ons goed voorstellen dat Van de Donk de meeste kilometers afgelegd heeft in de wedstrijd tegen Zweden.

Afgaande op de wedstrijden van Engeland kunnen we ook stellen dat zij fit zijn. De meeste speelsters zijn behoorlijk ervaren, mede vanwege het feit dat ze wekelijks in de sterke Premier League spelen. Het wordt daarom dan ook voor veel Nederlandse speelsters een weerzien met ploeggenoten! Wij kijken nu al uit naar aanstaande donderdag.