De kwartfinales op een rijtje

De kwartfinales op een rijtje
Gisteravond zijn de laatste poulewedstrijden gespeeld. Vanaf morgen barst het echte geweld los; om 18:00 uur start de eerste kwartfinale. Op zaterdagavond en op zondag zullen de overige kwartfinales volgen. Hieronder blikken wij alvast vooruit op deze 4 wedstrijden:

EK Kwartfinales

De kwartfinales van het EK

Zaterdag 29 juli, 18:00 uur te Doetinchem: Nederland – Zweden

Het Nederlands Elftal plaatste zich voor de kwartfinales dankzij drie overwinningen in de groepsfase. De eerste wedstrijd tegen Noorwegen was een galavoorstelling van de Oranjeleeuwinnen. De andere twee poulewedstrijden gingen echter een stuk moeizamer. Toch wist de ploeg 9 punten te halen; een zeer puike prestatie!

De Zweedse dames hadden het een stuk lastiger in de poulefase. Normaliter gelden de Zweden als één van de topfavorieten voor een dergelijk toernooi. Dit Europees Kampioenschap heeft Zweden echter nog geen indruk weten te maken. In de eerste wedstrijd speelde Zweden met 0-0 gelijk tegen Duitsland, op zich een goed resultaat ware het niet dat de Zweedse dames enigszins geluk hadden in deze wedstrijd.
De tweede wedstrijd werd met 2-0 gewonnen van een erg zwak Rusland, waarbij met name het eerste doelpunt een gigantische blunder was.
De laatste poulewedstrijd werd met 2-3 verloren van Italië; het land dat nota bene nog geen punt had gehaald in de poulefase. Het land uit Scandinavië heeft derhalve nog geen indruk gemaakt dit toernooi; dit biedt kansen voor het Nederlands Elftal!

Zaterdag 29 juli, 20:45 uur te Rotterdam: Duitsland – Denemarken

Duitsland heeft de afgelopen 6 Europese Kampioenschappen gewonnen; een ultieme prestatie. Dit Europees Kampioenschap heeft de ploeg echter nog geen indruk weten te maken. De eerste poulewedstrijd werd met 0-0 gelijkgespeeld tegen Zweden. Deze wedstrijd hadden de Duitsers kunnen winnen, maar het geluk zat niet aan hun zijde.

De tweede poulewedstrijd werd met 2-1 van Italië gewonnen. Een minieme overwinning op een land dat helemaal niet zo sterk is. Wat opviel in deze wedstrijd was het matige veldspel van de Duitsers. Het was niet het Duitsland zoals wij dat kennen van de afgelopen jaren.

De laatste poulewedstrijd werd met 2-0 gewonnen van Rusland, maar ook dat ging helemaal niet gemakkelijk. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist door 2 penalty’s. Ook in deze wedstrijd maakten de Duitse dames geen al te beste indruk. Het is voor hen te hopen dat ze hun vorm snel terugvinden.

De tegenstander Denemarken speelde een goede poulefase. In de eerste wedstrijd wisten ze met 1-0 van België te winnen; een vroeg doelpunt hielp Denemarken aan deze overwinning.

In de tweede wedstrijd moesten de fysiek sterke Deense dames aantreden tegen het gastland Nederland. Dit werd een pittige wedstrijd voor beide landen; uiteindelijk trok Nederland aan het langste eind dankzij een benutte penalty.

De laatste poulewedstrijd van Denemarken was erg spannend. In de wedstrijd tegen Noorwegen stond er na 90 minuten uiteindelijk een 1-0 stand op het bord, in het voordeel van de Denen. De uitslag had echter ook compleet anders uit kunnen vallen; Noorwegen wist vlak voor rust een penalty niet te benutten. Ook in de tweede helft wisten de Noren de kansen niet af te maken. Uiteindelijk eindigde Denemarken met 6 punten als nummer 2 in Poule A.
Zondag 30 juli, 18:00 uur te Tilburg: Oostenrijk – Spanje

Oostenrijk is vooralsnog dé verrassing van het toernooi. Op 13 juni 2017 speelde Oostenrijk nog een oefenwedstrijd tegen het Nederlands Elftal. Die wedstrijd mondde uit in een complete kansloze wedstrijd voor de Oostenrijkse dames. Ze hadden geluk dat het na 90 minuten ‘maar’ 3-0 was. Mede door dit resultaat waren de verwachtingen vooraf niet hooggespannen. Toch wist Oostenrijk de groepswinnaar van Poule C te worden.

In de eerste wedstrijd wisten ze van Zwitserland te winnen met 1-0. De tweede wedstrijd was een erg goede wedstrijd van de kant van Oostenrijk; topland Frankrijk werd op 1-1 gehouden.

In de laatste poulewedstrijd wist Oostenrijk overtuigend met 3-0 van IJsland te winnen. Dankzij deze resultaten heeft Oostenrijk de eerste plek in Poule C weten te bemachtigen.

In Poule D was het vooraf al duidelijk welk land de regie in handen zou gaan nemen; Engeland. Dat bleek uiteindelijk ook de waarheid te zijn. Toch wisten de Spanjaarden het de Engelsen nog erg moeilijk te maken.

In de eerste wedstrijd in de poule wist Spanje met 2-0 te winnen, mede dankzij een heerlijk doelpunt van Losada. De tweede poulewedstrijd was in Breda tegen Engeland. Spanje had maar liefst 76% balbezit, maar stond aan het einde van de wedstrijd toch met lege handen. Engeland had aan twee schoten op doel genoeg om een 2-0 overwinning te realiseren.

De laatste wedstrijd was een belangrijke pot voor Spanje. De dames moesten deze wedstrijd winnen tegen het zwakke Schotland. Deze wedstrijd liep op een verrassing uit; Spanje verloor met 1-0. Dankzij het resultaat in de wedstrijd Portugal – Spanje was Spanje toch nog verzekerd van plek 2 in Poule D. Deze laatste wedstrijd heeft echter geen goed gevoel achtergelaten binnen de Spaanse selectie.

Zondag 30 juli, 20:45 uur te Deventer: Engeland – Frankrijk

Vooralsnog is dit dé wedstrijd van het seizoen. De twee toplanden treffen elkaar al vroeg in het toernooi en het belooft een spetterende wedstrijd te worden.

Engeland wist de poulefase relatief makkelijk door te komen; 9 punten uit 3 wedstrijden. De eerste wedstrijd met overtuigend met 6-0 gewonnen van Schotland, mede dankzij drie doelpunten van de spits Taylor. De tweede wedstrijd was echter een stuk lastiger voor de Engelse dames. Spanje had maar liefst 76% balbezit, maar toch wisten de Engelsen met 2-0 te winnen.

De laatste groepswedstrijd betrof een match tegen Portugal; deze werd met 2-1 gewonnen. In deze wedstrijd speelde Engeland overigens met een B team. In de afgelopen wedstrijden heeft Engeland, samen met het Nederlands Elftal, tot zover de beste indruk gemaakt.

Frankrijk had het erg zwaar in de poulefase en heeft nog niet kunnen voldoen aan de hoge verwachtingen. De eerste poulewedstrijd werd met geluk gewonnen; 1-0 van IJsland dankzij een zeer late penalty.

In de tweede poulewedstrijd werd met 1-1 gelijk gespeeld tegen Oostenrijk; ook een resultaat waarover men niet geheel tevreden was.

Ook in de laatste poulewedstrijden wist Frankrijk absoluut niet te overtuigen; tegen Zwitserland werd er met 1-1 gelijkgespeeld. Het beloofd een erg lastige pot te worden tegen Engeland.