Alleen maar complimenten

Alleen maar complimenten
We staan in de finale! Wát een geweldige prestatie van dit fantastische team. Het bijzonder sterke Engeland werd gisteravond met 3-0 verslagen in een kolkend stadion in Enschede. Meer dan 27.000 toeschouwers zagen de Oranjeleeuwinnen een fantastische wedstrijd. Ook op de televisie keken gigantisch veel mensen naar deze wedstrijd: maar liefst 2,9 miljoen hadden hun televisie afgestemd op deze wedstrijd.

Over de wedstrijd van gister kunnen we alleen maar complimenten geven. Niet alleen aan de speelsters, maar ook aan de staf. Sarina Wiegman, Arjan Veurink en Foppe de Haan hebben, tot dusver, prachtig werk verzet. De speelsters zijn fysiek in orde; dat is de verdienste van Kim Blewanus, Niels de Vries, Niels Veltman en Karin Thijsse. Deze technische staf heeft prachtig werk geleverd in de afgelopen weken. En wat te denken van de speelsters? Sari van Veenendaal keepte gister weer een grandioze wedstrijd. Het centrale duo Anouk Dekker en Stefanie van der Gragt was wederom gigantisch sterk. De beide backs (Desiree van Lunteren en Kika van Es) hielden zich (goed) staande tegenover de sterke Engelsen.

Wauw!

De slag op het middenveld werd gewonnen dankzij Sherida Spitse, Jackie Groenen en Woman of the match Danielle van de Donk. Alle drie de middenvelders waren gigantisch belangrijk. Jackie Groenen met de assist op de 1-0, Sherida Spitse die twee ballen van de lijn haalt en Danielle van de Donk als maker van de o zo belangrijke 2-0. Ook het trio voorin speelde een goede wedstrijd. Vivianne Miedema was bij vlagen grandioos, waaronder haar kopbal die voor de 1-0 zorgde. Shanice van de Sanden en Lieke Martens hadden een lastige wedstrijd tegen de sterke Engelse backs, maar ze hebben geen moment opgegeven.

De energie die de dames gister weer in de wedstrijd hebben gelegd..; het was prachtig om mee te maken.  Evenals de sfeer in het stadion. Iedereen stond als 12e man/vrouw achter het Nederlands Elftal. Gisteravond, donderdag 3 augustus 2017, gaat de boeken in als een wedstrijd waarin het Nederlands Elftal historie heeft geschreven.