“Alle spelers zijn fit”

“Alle spelers zijn fit”
Bondscoach Sarina Wiegman heeft in een interview laten weten dat alle speelsters van het Nederlands Elftal fit zijn. Dit betekent dat alle 23 spelers morgen in actie kunnen komen tegen Zweden. Wiegman gaf wel aan dat er enkele speelsters wat pijntjes hebben, maar dat deze niet dusdanig erg zijn. Voor de wedstrijd tegen Zweden is dit uiteraard zeer goed nieuws.

Speelsters zoals Lieke Martens, Anouk Dekker en Desiree van Lunteren waren niet ongeschonden uit de strijd gekomen. Gelukkig kunnen deze speelsters morgen wel aantreden tegen Zweden. Met name Lieke Martens heeft dit toernooi de harten van alle supporters veroverd. Het is daarom een erg goed teken dat zij morgen van de partij is, ondanks de harde trap die ze kreeg van haar voormalig ploeggenoot Troelsgaard.

Lieke Martens

Lieke Martens juicht na de 2-1 tegen België. Foto via het instagram account van de Oranjeleeuwinnen.

Zweden

In de laatste poulewedstrijd van Zweden was het opvallend dat de bondscoach verschillende speelsters rust gaf. Dit was een gigantische gok, aangezien Zweden nog niet gekwalificeerd was voor de kwartfinales. Ondanks een verliespartij tegen Italië pakte de keuze toch goed uit, met alle dank aan de Duitse dames. Sarina Wiegman gaf in een interview aan dat de bondscoach van Zweden dit wellicht bewust deed gezien de leeftijd van de speelsters van Zweden. De speelsters van Zweden zijn over het algemeen ouder dan de speelsters van Nederland. De speelsters van Zweden hebben daardoor meer moeite met het spelen van veel wedstrijden in een kort tijdsbestek.

De fitheid van de Oranjeleeuwinnen is echter juist iets wat opviel. Alle speelsters zien er erg fit uit; het conditionele en fysieke aspect is dik in orde. Het is daarom te hopen dat de oudere spelers van Zweden morgen niet 100% fit zijn. Het wordt hoe dan ook een zeer spannende wedstrijd, met hopelijk een goed einde!