EK 2017

EK 2017 in Nederland!

Het EK vrouwenvoetbal vindt in 2017 plaats in Nederland. In totaal strijden 16 landen om de felbegeerde titel. Nederland zit in poule A met Noorwegen, Denemarken en België. Voorafgaand aan het toernooi worden Duitsland, Engeland en Frankrijk als grootste kanshebbers gezien. Maar, er liggen enkele gevaarlijke outsiders op de loer, waaronder Nederland.

Het EK vrouwenvoetbal is voor ons, als Nederlanders, het eerste toernooi sinds jaren. De mannen hebben, zoals jullie weten, het EK van vorig jaar moeten missen. Mede daarom wordt er door geheel Nederland reikhalzend uitgekeken naar dit EK. Voorafgaand aan het toernooi is iedereen benieuwd naar het huidige niveau van het Nederlands Elftal. In de afgelopen maanden zijn er namelijk behoorlijk wat dingen gewijzigd in de organisatie van het Nederlands Elftal. Vorig jaar is keeperstrainer en assistent trainer Jan Willem van Ede ontslagen door de KNVB. Ook in decemer 2016 viel er een ontslag; voormalig bondscoach Arjan van der Laan werd ontslagen. Als opvolger werd zijn voormalige assistent gepresenteerd; Sarina Wiegman. Gezien haar geringe ervaring als hoofdcoach is er vanuit de KNVB ook een nieuwe assistent trainer aangesteld; Foppe de Haan werd als assistent trainer aangetrokken.

EK Vrouwenvoetbal 2017

EK Vrouwenvoetbal 2017

Op onze website kan je alle informatie over het EK 2017 vinden. Ben je benieuwd naar de gehele selectie van het Nederlands Elftal? Kijk dan hier.
Ben je benieuwd naar alle speelsteden? Kijk dan hier. Wil je alle uitslagen + het resterende programma zien? Kijk dan hier.