Danielle van de Donk

Danielle van de Donk

Geboren op 5 augustus 1991, een basisplaats bij topclub Arsenal én de nummer tien van Nederlands Elftal. Dán ben je echt een grote, ook al is ze maar rond de 1 meter 60. Danielle van de Donk is de naam.

De momenteel 23 jarige Danielle van de Donk, begon negentien jaar geleden al met voetbal. Op vierjarige leeftijd speelde ze voor SV Valkenswaard. Het begin van de voetbalcarrière van Danielle van de Donk begon door een toevallige samenloop van omstandigheden. De moeder van Danielle bracht de kleine Danielle naar zwemles. De route die ze daarbij fietste kwam langs het voetbalveld van SV Valkenswaard. Danielle wilde graag gaan voetballen maar volgens haar moeder was ze daar nog te jong voor. Na een tijdje mocht ze mee gaan trainen met de F-pupillen en waren Danielle en een voetbal onafscheidelijk. Na haar periode bij SV Valkenswaard, ging ze spelen bij UNA. In 2008 maakte ze op zestienjarige leeftijd de overstap naar Willem II, vanaf dat moment stond ze al te boek als een zeer groot talent.

Haar eerste seizoen was succesvol, ze speelde 18 van de 24 wedstrijden en scoorde eenmaal. Het tweede seizoen eindigde in mineur door een blessure aan haar kruisband. Seizoen drie in dienst van Willem II was haar succesvolste seizoen tot dan toe, 21 wedstrijden en 4 doelpunten. Na dit seizoen stopte Willem II echter met de vrouwentak. Na een jaartje bij VVV Venlo te hebben gespeeld, maakte Danielle de overstap naar PSV/FC Eindhoven.

Vanaf het seizoen 2012/2013 speelde ze voor PSV/FC Eindhoven. Na drie succesvolle seizoenen bij PSV maakte Danielle van de Donk de overstap naar de Engelse topclub Arsenal.

vdDonk1